Подписан е указ за създаване на избирателна комисия в Запорожка област за

...
Подписан е указ за създаване на избирателна комисия в Запорожка област за
Коментари Харесай

Русия с нова крачка към референдума за присъединяване на Запорожка област

Подписан е декрет за създаване на изборна комисия в Запорожка област за осъществяване на референдум за присъединение към Русия, заяви за ТАСС ръководителят на краткотрайната администрация на Запорожка област Евгений Балицки.

" За да бъде процедурата по осъществяване на референдума транспарантна и законна, с цел да бъдат предпазени изборните права на жителите, подписах декрет за основаване на изборна комисия в Запорожка област ", написа той в " Телеграм " канала си.

Евгений Балицки напомни, че референдумът за присъединение към Руската федерация ще се организира през есента.

" В момента правим подготвителна работа ", сподели той. - И го вършим на няколко равнища по едно и също време, едно от които е законодателното. "

Според ръководителя на администрацията всички органи, които са организирали избори на територията на района, публично са престанали да съществуват след подписването на указа и се основава напълно нова конструкция.

" Той ще бъде сформиран от представители на публични организации и цивилен асамблеи - най-активните и грижовни хора в района ", означи Балицки, като предложения всички искащи да аплайват.

Понастоящем Запорожката област е отчасти следена от съветските сили вследствие на специфична интервенция в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР